torsdag 30 juni 2011

Ekologiskt & naturligt eller syntetiskt?

Begreppet "Ekologisk hudvård" syns allt mer i media.. Kom på att jag har glömt att visa er artikeln från tidningen Hälsa nr 6. Min underbara lärare från Axelsons är med där!

Artikeln handlar om vad det är i t.ex ansiktskrämen man köper i affären. Om skillnaden mellan naturlig, ekologisk och naturkosmetisk hudvård. Många konstiga vinklingar och kommentarer från människor som inte jobbar med ekologisk hudvård. Mihály som är överläkare och hudspecialist känns som en gramofonskiva som har hakat upp sig. Han kör med samma argument som vi har hört här i Sverige i många herrans år... Svar på frågan om syntetiska ingredienser är farliga - "många ingredienser har genomgått alla toxiska studier som finns".
Tror inte ett dugg på det svaret! Kanske svenska studier men absolut inte studier från andra länder.. Kanske dags att lyfta blicken mot våra grannländer och hänga med i deras utveckling inom ekologisk naturlig hudvård?

Tråkigt att man inte gjorde ett enda STORT reportage om Lena.. :-) Hon har så mycket energi och utstrålning att dela med sig av till skillnad från de andra intervjuade personerna. Tror ni ser det på bilden.. En otrolig utstrålning och enormt vacker!  
Har ni läst artikeln? Vad tyckte ni? Kram / Linda

2 kommentarer:

  1. Vilket bra inlägg. Är det den tidningen som är ute nu? Vill läsa

    SvaraRadera
  2. Tack snälla! Köpte den för flera veckor sedan men detn kan kanske finnas kvar i butikerna.. Fråga skadar ju aldrig :-) Dom kanske har "gömt" dem bakom disken..

    SvaraRadera