onsdag 29 juni 2011

Jordgubbar..


Dessa underbara bär! Jag verkligen älskar jordgubbar.. Det gör mina barn med! Så i morgon ska jag köpa massor av jordgubbar. Minst 15 liter! Det kommer nämligen ett företag och säljer i stora lådor en gång per vecka där jag bor. Man betalar 280 kr för 15 liter..Det tycker jag är ett bra pris!

Det är lite tråkigt bara att de inte står sig färska så länge. Frysta jordgubbar blir inte riktigt samma sak. Men i en smoothie spelar det ju ingen roll...inte heller till ekologisk hudvård :-)

Jordgubbar är verkligen nyttigt och välgörande för huden. De har många bra egenskaper på huden! De innehåller ämnen som är milt sammandragande och rengörande. Ger lyster åt trött hy och är en bra bas i en ansiktsmask eftersom de är C-vitaminrika. De verkar inflammationsdämpande och sägs minska porerna!

Här kommer några ekologiska recept att använda till din naturliga ansiktsvård:

Rengörande jordgubbsjuice
  • 4 st medelstora mogna jordgubbar, skivade och rensade
  • 1 droppe eterisk olja från lavendel
Mosa jordgubbarna i en skål med en gaffel. Pressa sedan denna röran genom en sil eller en duk så att du får en juice. Denna juicen använder du sedan som en rengöringskräm. Om du får jordgubbsröra över så sparar du denna till en ansiktsmask.
Massera in juicen i ansiktet noga och skölj av med svalt vatten. Torka av ansiktet med fuktig ansiktshandduk. Klappa sedan in Ph-balanserande ansiktsvatten enligt nedanstående recept.

Ph-balanserande ansiktsvatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 2 1/2 msk vatten
  • 3 droppar av din personliga favorit av eteriska oljor
Blanda alla ingredienser och fördela lite av det i händerna. Sedan klappar du in det på huden i ansiktet. Smörj in din ekologiska favoritolja när huden fortfarande är fuktig. Gör sedan den näringsrika ansiktsmasken enligt följande recept:

Näringsrik ansiktsmask
  • Mosade jordgubbar från rengöringsjuicen ( Lägg gärna till någon extra jordgubbe om du tror att det blir för lite)
  • 2 teskedar honung
Rör ihop ingredienserna och apllicera masken på huden. Låt verka 10-15 minuter. Skölj sedan av med svalt vatten och torka ansiktet med en våt ansiktshandduk. Avsluta med din favoritansiktsolja! Appliceras när huden fortarande är fuktig!

Har ni några bra husmorsknep på lut? Dela gärna med er om ni har någon erfarenhet av någon bra mask eller något annat kul från naturen! Kram / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar