onsdag 8 juni 2011

Tänkvärt och skrämmande..

Enligt DailyMail så utsätter vi oss för omskring 515 kemikalier varje dag.. År efter år.. Det är väldigt många kemikalier!


Visst tror jag att detta är en liten överdrift.. =) Jag tror inte att en kvinna idag använder alla dessa produkter varje dag men bilden visar på ett väldigt tydligt sätt hur många olika typer av produkter som vi kletar på oss.

Att vi idag är så fåfänga och beroende av dessa produkter kan tyckas vara heltokigt... men det är så sant! Vi har fullständigt kärat ned oss i smink, parfymer, stylingprodukter, nagellack, shampon, you name it..

På föreläsningen för Rotaryklubben fick jag en fråga om just detta. "Borde inte den ekologiska hudvården förespråka ett liv utan industriella produkter?"
Mitt svar.. - Jo självklart! Men vi konsumenter är inte där.. än.. ;-) Så länge vi har en bild av att vi ska se ut på ett visst vis och vi fortsätter att handla produkter så kommer det också finnas efterfrågan på industriellt tillverkad kosmetika och hudvårdsprodukter. Mitt dröm/vision är att kunna inspirera så många människor som möjligt att byta ut sina produkter till ett ekologiskt alternativ.

Jag erkänner att jag hör till dem som inte kan/vill sluta med några av dessa produkter.. Dock är det ekologiska produkter som pryder mina badrumshyllor hemma! Jag har däremot slutat helt med nagellack. Jag saknar det ibland men oftast tänker jag inte på det... Anledningen är både att nagellack är giftigt för människan men också för naturen. I hemmet smutsar vi ner mer i naturen än vad hela färgindustrin gör tillsammans! Det kan inte stämma tänker ni nu va? Jo, för så här är det..
 "En brutta knallar i väg och köper ett ohälsosamt nagellack på lördag förmiddag. Hon strosar hem igen och målar på detta på naglarna, slänger förmodligen den gamla nagellacksflaskan i soporna och acetontussarna i toaletten.."
Detta betyder att miljön blir belastad för vår fåfänga. Färgindustrin har däremot strikta regler att följa och får inte slänga sitt avfall hur som helst.

Undras om vi någon gång kommer att göra slut med den ohälsosamma kosmetikaindustrin? Tänk om vi alla kunde kära ned oss i naturkosmetik istället! Vilken underbar värld det skulle bli då =) Vad tror ni? När har vi gått över till ekohudvård helt?

Take Care! Kram // Linda

2 kommentarer:

  1. Om 50 år, minst, för o vara pessimistisk...

    SvaraRadera
  2. Ja, tyvärr är det nog så.. Vi får leva på hoppet om att det blir betydligt tidigare än så :-)

    SvaraRadera