torsdag 28 juli 2011

DOVE bara en i mängden..

Nu är vi hemma igen! Har haft ett par fantastiska dagar i Danmark! Finns absolut inget att klaga på! Eller jo, lite för mycket fika och mat! Alla kläder har plötsligt blivit lite trånga.. :-) Hur har ni det? Har ni samma midjemått nu som innan semestern??

Kommer dock blogga sparsamt ett tag till då det är lite till att måla och några dagar semester efter det.

Var inne på en blogg jag gillar mycket.. http://notjustaprettyface.org/ Läste ett väldigt intressant inlägg om DOVE! Om hur dom resonerar och svarar sina kunder. DOVE svarar en kund som är verkar vara mycket påläst om ekologisk hudvård.

Margot Boyd är mycket besviken på att företaget har skickat ut prover på deras produkter som hon inte har beställt. Hon vill absolut inte använda dem och vill inte heller spola ned eller slänga produkterna. Hon anser också att företaget orsakar skador och kostnader för oss männskiskor. Hon uppmanar Dove att hämta upp paketet hos henne och lämna det till avfallshanteringen för giftigt material. Bra gjort Margot!

Margot Boyd nämnde 4 ingredienser i sitt brev till DOVE:
 
 • 1) Dimethicone, which has been shown to cause tumors and mutations in experimental work with animals;
 • 2) Disodium EDTA, a penetration enhancer that can draw other chemicals into the bloodstream;
 • 3) Petrolatum, a petrochemical that is often contaminated with two well-known carcinogens Benzo-A-Pyrene and Benzo-B-Fluroanthene
 • 4) Methylisothiazolinone, a suspected neurotoxin and a known human immune system toxicant


Deras svar var följande:

 • All of the ingredients used in our products meet legal standards for health and safety. Both ingredients and finished products are carefully  studied and reviewed internally. In addition, governmental regulatory agencies set guidelines for safety of consumer products that we follow closely

Det är ju uppenbart att dom inte har läst hennes mail eller förstår vad dessa ingredienser gör mot oss. Att något är lagligt betyder inte att det är säkert för oss människor!  Tyvärr är det fler företag som gör som DOVE! Dom är bara en i mängden.. Vad kan vi göra?? Kan vi göra något tillsammans för att påverka jättar som DOVE?
Påminner om REAN på Lisen Organics produkter, 20% rabatt på alla Lisens resterande hudvårdsprodukter!!  Rean hittar ni här.. 
Sköt om er! Kram / Linda4 kommentarer:

 1. Det bästa och mest effektiva sättet tror jag är att helt enkelt uppmana alla man känner att bojkotta alla syntetiska, petrokemiska produkter, de gör ju inget gott för någon eller någonting. Att försöka få dessa företag att lyssna till oss konsumenter som inte vill ha dessa kemikalier tror jag i slutändan är lönlöst, för de struntar fullständigt i både miljön och människors hälsa och bryr sig inte ett dugg om vad deras produkter innehåller...Byt bara över till äkta naturkosmetik, och har vi tur så drivs större delen av dessa hemska företag i konkurs i framtiden.

  Hoppas du får en fortsatt fin sommar Linda :)
  Kram från Ellinor

  SvaraRadera
 2. Hej Ellinor! Ja, det har du rätt i! Vi får fortsätta att kämpa och sprida vårt budskap! Önskar dig detsamma! Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Vilket bra inlägg! Sedan jag fick barn har jag totalt bombarderats med produktprover både för mat och produkter och har känt samma sak. Det känns så onödigt att slänga men jag vill inte använda dem, har gett bort mycket men ändå... Hur stoppar man sånt här?

  SvaraRadera
 4. Hej Jen! Tack snälla! Har nog inget bra svar tyvärr. På kort sikt.. Kanske kan kontakta de företag som skickar dig saker och be dem avregistrera din adress. På lång sikt... Kanske ett radioprogram eller en tidning skulle vara intresserade av att skriva om detta i media. Kram Linda

  SvaraRadera