tisdag 6 september 2011

Gör din egen multiprodukt

4 användningsområden i en enda produkt! Används som ansiktsmask, kroppsskrubb, örtbad eller som doftpåse till linneskåpet.


Det här behöver du..
 • Havregryn
 • Kokosflingor
 • Torkad kamomill, lavendel eller ringblommor. Torkade örter är inte nödvändigt om du inte har det hemma.. det räcker gott och väl med havre och kokos!! Om du vill ha någon ört i så rota igenom ditt kryddskåp eller din tegömma. Hittar du t.ex torkad rosmarin eller kamomillte så går det lika bra..
 • En högre bägare
 • En stavmixer
 • Ett decilitermått 
 • En tom burk.Mät upp 1 dl havregryn och mixa till ett fint pulver
Häll i 1/2 dl kokosflingor och mixa lite till
Lägg i två matskedar valfria torkade örter


Mixa lite snabbt en sista gång.. Färdigt!

Häll upp allt i en burk. Förvaras mörkt och svalt.Ansiktsmask
Tag 2 msk av havreblandningen, häll på lite kokt vatten, rör till lagom konsistens (som gröt). Blanda i 1 msk filmjölk, youghurt eller kesella och en tesked honung. Smeta ut blandningen över hela ansiktet och låt sitta så länge du vill… Torka av med en fuktig handduk och skaka av blandningen över soptunnan.
Kroppsskrubb
Tag 3 - 4 matskedar av havreblandningen och rör ihop det med ekologisk olivolja till önskad konsistens. Skrubba nu kroppen och njut av dofterna!! Torka av skrubben med en fuktig handduk och skaka av blandningen över soptunnan.

Örtbad
Klipp till en fyrkant av ett bommulstyg, 10 x 10 cm. Lägg 2 msk av havreblandningen i mitten av tygstycket, dra i hop hörnen så det blir en påse men lämna luft runt örterna, knyt sedan ett snöre runt. Koka upp vatten och häll över påsen som du har i en liten skål, låt dra en stund. Hoppa sedan ned i badet eller stoppa ned fötterna i ett fotbad. Gnid påsen mot huden varsamt och lugnt. Njut! Känn dofterna sprida sig och du blir lugn…

Doftpåse
Klipp till en fyrkant av ett bommulstyg, 10 x 10 cm. Lägg 2 msk av havreblandningen i mitten av tygstycket, dra i hop hörnen så det blir en påse och knyt ett snöre runt. Lägg i skåpet under diskbänken eller varför inte på toaletten. Milda dofter sprider sig i rummet. Slutar det lukta så krama lite om påsen så doftar det på nytt.

Förtydligande.. Torka av med en fuktig handduk och skaka av blandningen över soptunnan. Vi vill nämligen inte ha havre i avloppet eftersom det sväller = stopp i avloppet!!

Ett örbad med en ansiktmask och tända ljus är höstmys och vardagslyx för mig!! Har du något bra tips på vardagslyx eller höstmys?? Kram / Linda


2 kommentarer:

 1. Vilket härligt tips :)

  SvaraRadera
 2. Hanna.. Javisst är det! Min favorit av dessa är nog ändå Örtbadpåsen. Mysstunder gillar jag! :-)

  SvaraRadera