torsdag 6 oktober 2011

Menskopp.. Någon som testat?


Bild lånad från http://www.ladycup.com/

Funderar på det här med mensskydd.. Jag är inte intresserad av att testa tygbindor men däremot jättenyfiken på det här med menskopp.. Nu saknas bara några fler argument till att jag verkligen skall testa detta. Kanske till och med köpa in till butiken! Är det någon av er som har testat? Vad är bra och vad är dåligt? Använder ni menskopp tveklöst året runt?

Sweat dreams! / Linda

6 kommentarer:

 1. Jag har använt menskopp i snart ett år och rekommenderar det verkligen. Det positiva är att du inte bidrar till sopberget genom allt bomull som annars används, menskopp kan användas i upp till tio år och det blir mycketmycket billigare än andra mensskydd, det är skönt att mensskyddet alltid finns hemma-allts att man slipper upptäcka att man har helt slut på tamponger, plus att man alltid har den med sig när man har mens och inte behöver råka ut för att ha glömt tamponger hemma. det är även bra för ph-balansen och du slipper gifter från bomullen. du behöver inte byta ofta heller, den rymmer väldigt mycket. det enda negativa jag kommer på är att det kan vara lite kladdigt när man ska tömma och göra rent den.

  SvaraRadera
 2. Menskoppen är verkligen fantastisk! Den har verkligen förändrat mitt liv när det gäller mensen. Från att ha tyckt att det är rätt besvärligt och jobbigt att ha mens till att tycka att det inte är nån big deal, det är inte speciellt jobbigt alls. Man behöver ju inte tömma den speciellt ofta om man inte har jätteriklig mens, så det är väldigt smidigt. Och man kan bada och så utan problem. Jag är verkligen jättenöjd med min! Jag hade lite problem i början med den vikmetoden som rekommenderades när jag köpte den, men sen googlade jag runt lite och hittade flera andra sätt att vika och massa andra bra tips. Jag köpte min på http://www.m-kopp.se och på vissa av deras modeller får man testa den i 3 månader och sen skicka tillbaka den om man inte är nöjd. Man får även byta storlek inom 3 månader om man upplever att man köpt fel. Så det är ju jättebra! Då behöver man ju inte vara orolig att slösa pengar heller och kan testa i lugn och ro!

  SvaraRadera
 3. Även jag har använt endast menskopp sedan ca.1år tillbaka och är verkligen helnöjd! Kommer aldrig mer använda något annat. Bra för att den inte känns, bra för miljön, inget kladd och ingen lukt.

  Jag har en ladycup men hittade denna http://www.m-koppen.se/index.html
  som jag hade valt om jag hade köpt en idag (den fanns inte när jag beställde)
  dels för att det är en knopp och räfflor i ändan som gör det lättare att ta ut den (har iofs inte haft problem med att få ut den, gäller bara att få ett bra tag) men tror att detta gör det ännu enklare att få ut den.

  dels även pga. att den är helt slät inuti, min har små hål vid kanterna, som jag ibland kan uppleva är lite svåra att få helt rena men det försvinner ju när jag kokar den.
  den inte är gjord av silkon utan av TPE (vet iofs inte i skrivandes stund vilket som är bäst för kroppen)

  Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig varit så förtjust i tamponger så det här är inget för mig. Jag håller mig till bindor...

  SvaraRadera
 5. Karin Wallin: Åh, den verkar ju jättebra! Jag har också en Ladycup, och den här fanns inte heller när jag köpte min. Den var ju lite billigare också.

  SvaraRadera
 6. Malin.. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ja, precis! På lång sikt blir det ju jättebilligt med menskopp.

  Lotta..Tack för att du också delar med dig! Det låter ju helt fantastiskt! Det var precis det här jag behövde höra.

  Karin Wallin.. Tack till dig me´! Även om hålen verkar lite krångliga så lutar det åt Ladycup för min del.

  Malin.. Bindor har aldrig varit min favorit då jag har extremt riklig mens. Använder bara bindor på natten. Visst är det bra att vi har valmöjligheter idag. Att man kan välja det som passar sig själv bäst.

  Återigen.. tusen tack för att ni delar med er! Nu har jag fått tillräckligt med lovord! :-)

  SvaraRadera