fredag 14 oktober 2011

Underbart initiativ av Andreas Eenfeldt alias "Kostdoktorn"


Man märker att det är något på gång.. Kanske har vi äntligen tröttnat på att förlita oss på felaktiga riktlinjer från Livsmedelsverket. Att vi inser att vanligt hederligt smör är bättre än margarin och att standardprodukter är hälsosammare än lättprodukter. Männsikor som Andreas Eenfeldt gör något åt det.. Han har skrivit ett dokument som är till stor hjälp för oss föräldrar. Ett dokument som vi kan lämna över till vårt barns dagis/skola. Dett a kanske är enda sätter att överhuvudtaget kunna vara med och påverka valet av mat på dagis och skolan. Dokumentet går att hämta på Andreas hemsida.

Men hur går man vidare? Hur tar vi nästa steg? Man är ju alltid lite blyg i sådana här sammanhang.. Det finns alltid människor som inte gillar att man lägger sig i. Tips någon?? Kanske att man kan maila detta dokument till rekorn och kostchefen i sin kommun? Fler förslag??

Ja just det.. Det har startats en Facebookgrupp.. Gilla sidan och ta del av andras erfarenheter! Naturlig mat i skolan heter den..
2 kommentarer:

  1. Hej Linda
    Ja det finns fortfarande mycket kvar att ändra på skolfronten. Just nu försöker jag att få bort glutamat vars skadliga effekter personalen verkar helt omedvetna om. Fortsätt kampen;-)och bra att du tog upp det!

    SvaraRadera
  2. Ja, tyvärr. Jag kan känna att jag inte riktigt vet i vilken ände jag skall börja.. Härligt att höra att du är så engagerad! :-)

    SvaraRadera