torsdag 17 november 2011

Örtte som medicin år 2012??

Läste något intressant på Aftonbladet Hälsa.. Man håller tydligen på att forska för fullt om en asiatisk ört som heter Gynostemma Pentaphyllum, ibland kallad odödlighetsörten. Det kan vara så att man har kommit på att människor med diabetes typ 2 kan bli hjälpta av den här örten. Det är ju helt fantastiskt! Ännu mer fantastiskt är det att det är forskare från Karolinska institutet som jobbar med detta! Vem vet, snart kanske vi har en integrerad / holistisk medicin i svensk sjukvård vilket betyder att man ser till helheten hos människor och arbetar för att förena alternativmedicin med konventionell medicin.

Kanske att det är ett nytt paradigmskifte på gång ändå. Ibland tvekar jag i denna frågan.. För det är ju inget vi kan veta. Det gäller ju framtiden..

Paradigmskifte betyder att den almänna tron eller uppfattningen av någonting ändras eller byts ut. Exempel på paradigmskiften är när man insåg att jorden var rund eller när samhället ändrades från grunden i slutet av 1800-talet då vi gick från småskaligt egentillverkat hantverk till industriellt framställda produkter i centraliserade lokaler. Ett annat exempel på paradigmskifte kommer från England där Roger Bannister sprang en engelsk mil under 4 minuter. Innan han gjorde detta så var det ingen som trodde att det var fysiskt möjligt. Året var då 1954. Året därpå sprang drygt 30 personer under 4 minuter och år 1956 ytterligare drygt 300. Det som hände var att människors mentala gräns på "inte under 4 minuter" försvann. Människor började tänka utifrån följande paradigm:

”att det går, det är möjligt” 
 
Vad tror ni? Är det ett paradigmskifte vi upplever just nu?? Kram / Linda

2 kommentarer:

  1. Precis skrivit ett låååångt inlägg om detta och länkat till dig.

    http://ingridbbeautiful.wordpress.com/2011/11/20/vad-tror-ni/

    Bra att du tog upp ämnet!!

    SvaraRadera
  2. In.. Vad roligt!! Alltid kul med länkbyten :-) Skall genast gå in och läsa..

    SvaraRadera