tisdag 20 december 2011

Mohdoh stresslera.. Naturlig eller syntetisk??

Här kommer ett litet inlägg om hur fel det kan bli när man blandar ihop syntetiska ingredienser med naturliga..
Vet inte om ni har hört talas om Modoh stresslera?? Hur som helst så är det leror som har olika egenskaper och färg. Så här beskrivs den gula leran..

" Mohdoh Think stimulerar till koncentration och fokus. Knåda leran för att frigöra de energigivande och uppiggande eteriska oljorna då du behöver hjälp att fokusera och återfå gnistan.Think och stimulerar till koncentration och fokus"
Aromaterapeutiska ingredienser:

 • Rosmarin - energigivande och stärkande, stärker minnet
 • Basilika - ökar koncentration och uppmärksamhet
 • Rosenträ - uppiggande, stärkande, balanserande
 • Palmarosa - uppiggande, stärkande, stabiliserande


So far so good..!! Tills man läser incin (innehållsförteckningen) på produkten!!

Aqua, Cellulose, Polyvinylidene Chloride, Glycerine, Polyvinyl Alcohol,Modified Starch, Liquid Paraffin, Boric Acid, Triethanolamine, Acrylic Polymer,Polysiloxane, Phosphoric Acid, CI 77205, Acticide LA, Rosmarinos officinalis,Ocimum basilicum, Aniba rosaeodora, Cymbopogon martini

Det är många tveksamma ingredienser i den här men det jag såg först var "Liquid paraffin" (råolja). Därefter Boric Acid, Triethanolamine och Polysiloxane. Hormonstörande och hudirriterande syntetiska ämnen samt silikoner som kan orsaka klåda, stickningar, nässelfeber och allergiska reaktioner... Ojojoj.. suck!
Dessutom så vet jag att man efter ett tags knådande blir färgad i handflatan av åtminstone den lila leran.. Vet inte om det heller är speciellt roligt!

Det tycker jag tycker är synd är att distributören ( a la eco) inte verkar ha granskat detta. Jag uppfattade detta företag som trovärdigt och kunnigt men det visade sig vara fel. Jag är lättad och glad för att jag inte köpte in den här leran till mitt sortiment...

Vill man verkligen ha stresslera kanske det är bäst att göra en själv.. Mitt bästa tips! Använd barnens trolldeg och doftsätt med valfria eteriska oljor och karamellfärger! Och vips har ni gjort eran egen stresslera! Se mitt inlägg från 24 oktober för recept!

Har ni testat Mohdoh? Vad tycker ni? Håller ni med mig?
God kväll på er allihop! Kram / Linda

4 kommentarer:

 1. Trist med en sån innehållsförteckning! För mig känns det här som en onödig produkt, jag ser liksom inte nyttan? Kram o god jul!

  SvaraRadera
 2. Anna.. Ja verkligen trist! Dessvärre verkar detta vara en storsäljare i år.. Så det finns uppenbarligen folk som gillar den. Kram & God Jul!

  SvaraRadera
 3. Jag har förstått att vi som ekologisk distributör har rört upp känslor då vi gjorde ett avsteg från vår vanliga linje och tog in Mohdoh i vårt sortiment.

  Mohdoh har två år i rad fått utmärkelser för ”årets bästa nonfood-produkt” vid Organic & Natural Show i London, plus att de är CE-certifierade som säker leksak för barn. Att lerorna inte kan tillverkas helt av naturliga ingredienser beror på att de skall kunna användas igen och igen under en längre tid, och måste då ha ingredienser som gör att de inte smular sönder eller hårdnar efter ett par dagars användning.

  Vi är mycket noga med vad vi tar in i vårt sortiment, och beslöt att ta Mohdoh för att det är ett bra alternativ för personer som vill ha ett naturligt stöd som hjälper till att förstärka eller lindra olika sinnesstämningar.

  Naturligtvis är det mysigt att tillverka sin egen doftsatta playdoh-lera, och det är en kul idé – det var just så som Mohdoh startade en gång, men aromaterapi är något helt annat än att bara hälla på ett par droppar doftolja för att den skall lukta gott. Doftkompositionen i varje Mohdoh-lera har utvecklats tillsammans med aromaterapeuter för att ha en terapeutisk verkan. Både färgterapi och aromaterapi är väl respekterade vetenskaper som hjälper många, och även färgerna är framtagna tillsammans med expertis för att de skall ha de färgnyanser som används i färgterapi i olika syften. Mohdoh kombinerar dessa två vetenskaper och har fått ytterligare en dimension tack vare att den också ger taktil stimulans.

  Det är en skillnad mellan Mohdoh och produkter som du smörjer på kroppen i det att Mohdoh är en ”stresslera” som är avsedd att användas ett par – tre gånger om dagen ca 5 minuter åt gången. Dofter stannar kvar på huden och man bör alltså tvätta händerna efter varje användning.

  Tyvärr fann vi inget ekologiskt alternativ till Mohdoh, men har redan fått mycket god respons från aroma- och färgterapeuter som börjat använda Mohdoh i sin verksamhet.

  Vi på à la eco önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

  Häslningar /Lisbeth, à la eco

  SvaraRadera
 4. Lisbeth.. God Fortsättning och tack för ditt svar. Intressant att ni gjorde ett avsteg från er policy..
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! / Linda

  SvaraRadera