tisdag 24 januari 2012

Vintrigt fotbad och varmt förkylningste!

Plocka in naturen mitt i vintern.. Låter tokigt kanske men faktum är att både gran och tall är allmänt uppfriskande, fullproppade med c-vitamin samt ökar blodcirkulationen

Ta med dig en liten grankvist och en liten tallkvist in från skogspromenaden. Koka upp ca 2 liter vatten. Hacka kvistarna grovt och lägg i grytan. Låt stå i 5 minuter. Sila blandningen och häll den i fotbadet.

Vill du få extra mjuka fötter så masserar du in honung på fötterna och bäddar in dem i en handduk i 5 minuter. Sedan sätter du ned fötterna i fotbadet. Efter en stund skrubbar du fötterna med en fotskrubb som du har gjort själv av ingredienser från skafferiet..

 • 1 msk fint himalayasalt
 • 1 msk malt kaffe
 • 1 msk olivolja
Smörj sedan fötterna rikligt med olivolja eller varför inte din favoritolja och sätt sedan på strumpor. Låt gärna strumporna vara på över natten..

Och så till förkylningsteet som du också gör själv! Kanske värt att testa detta recept om du har en envis förkylning i kroppen.. Har du en envis hosta så kan du lägga till 1 msk torkade lindblommor. Finns att köpa i Ecodeas webshop!

Ett bra recept på förkylningste..
 • 1/2 ekologisk citron
 • 1 tsk ingefära
 • 1 liten bit kanel
 • Honung
Koka upp 5 dl vatten. Lägg ned ingefära och kanel i kastrullen. Vrid ned till lägsta temperaturen på plattan, ta av från spisen efter 5 minuter. Pressa i saften från citronen. Rör om och häll upp teet i din favoritkopp. Söta med lite lite honung..Lycka till och glöm inte att koppla av och njuta av din stund! Du kanske bör stänga av tv:n/datorn och läsa en bok under tiden du njuter av ditt fotbad och te?? Kram / Linda

4 kommentarer:

 1. Det är så härligt att läsa om dina tips, och många av dom testar jag…och dom är bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fotobruden.. Tack snälla! Vad roligt att höra! Kram

  SvaraRadera
 3. Förkylningstéet låter jättegott! :-) Dags för en liten fika här även om jag inte är förkyld... ;-)

  SvaraRadera
 4. Malin... Precis! Det passar ju oavsett om man är förkyld eller inte..:-)

  SvaraRadera